Föld Napja

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
Április 22.
Ezen a napon a gyerekek zöld színű pólóban és egy virágpalántával érkeznek
A projektet lezáróan - a virágok elültetése után - egy játékos, mozgásos, ismereteket gazdagító délelőttöt szervezünk a gyerekeknek, amire a szülőket is sok szeretettel várjuk!
A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

A mozgalom jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”. Ma már száznál is több ország kapcsolódott be a programba. Ezen a napon szerte a világban olyan rendezvényeket szerveznek, amelyekkel tanulmányozhatjuk a Földet és élővilágát, természeti környezetünket.

Mára a világ eljutott arra a pontra, hogy a Föld napját nem csak ünnepelni kell, hanem tenni, sokat tenni azért, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben megóvjuk a levegőt, a vizeket, növényeket, madarakat, állatokat.

A Föld nem a miénk, csak kölcsön kaptuk.

Gondoljunk gyermekeinkre, unokáinkra: hogy ők is szabadon lélegezhessék be a levegőt, futkoshassanak a mezőn, a patak parton, kirándulhassanak tiszta erdeinkben! Tanítsuk meg őket arra, hogyan védjék, tiszteljék környezetüket, és a Földet, ahol élnek!